Als je een beetje leeft in het wereldje van interieurstyling of wanneer je de laatste tijd aan het shoppen bent voor nieuwe items voor in je eigen interieur, ben je de term Scandinavisch wonen vast en zeker wel een keer tegengekomen. Maar wat betekent dit? Wat kenmerkt deze woonstijl nou? Wij zetten het graag voor jou op een rijtje, want wij zijn helemaal fan!

Scandinavisch staat voor no-nonsense en vakmanschap

Wanneer mensen het hebben over meubelen met een Scandinavische woonstijl bedoelen zij vaak dat deze producten hun trots uiten met hun vakmanschap. Function over form is een term die vaak naar voren komt. Dit houdt in dat de functionaliteit voorop gaat aan het uiterlijk van het product. Vaak wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en rotan, vaak in combinatie met de industriële stevigheid van staal. 

Producten met een Scandinavische woonstijl hoeven dus niet perse daadwerkelijk geproduceerd te worden in Scandinavië. Sterker nog, Nederlands eigen HK Living heeft in zijn brede assortiment ook producten zitten die de moderne Scandinavische woonstijl mixen met een hint van Landelijk en Retro design. Inmiddels liggen hun collecties in meer dan 50 landen verspreidt. 

De laatste trends

Deze woonstijl is de laatste tijd enorm populair voor de invulling van vele interieurs. Natuurlijk hoef je niet direct je hele interieur om te gooien, maar het kan ontzettend leuk zijn om te spelen met verschillende elementen uit verschillende woonstijlen om elkaar te complimenteren of te contrasteren. Hiervoor zijn de lampen van It’s About RoMi een hele goede optie. Zo zorg je niet alleen voor een mooi object in de ruimte, maar ook direct voor een fijne bron van sfeerlicht. 

Benieuwd naar meer combinaties in interieurstijlen? Hou dan ons blog in de gaten voor meer artikelen over dit onderwerp!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *