Nieuwe badkamer of badkamer verbouwen? Deze vloeren zijn geschikt

Ben je op dit moment een huis aan het bouwen of ben je in de toekomst van plan de badkamer in jouw huis een flinke opknapbeurt te geven? Dan zal het onderwerp vloeren ook zeker ter sprake komen. Maar welke vloeren zijn tegenwoordig geschikt voor badkamers, en hoe zit het met vloerverwarming?

Wij schreven er een blog over waarin we voor jou de verschillende opties uitlichten. Zo heb jij na het lezen genoeg inspiratie en informatie om een juiste keuze te kunnen maken.

 

#1 Good old badkamer tegelvloer

Natuurlijk mag de tegelvloer niet ontbreken in het lijstje met vloeren die geschikt zijn als badkamervloer. Door de jaren heen is de klassieke tegelvloer erg veranderd. Van zeer gedecoreerde tegelvloeren naar strakke éénkleurige tegelvloeren en weer terug. De tegelvloer is dus nog steeds van deze tijd.

Ook zijn ze uitermate geschikt voor een vloerverwarming, doordat een tegelvloer een goede thermische geleider is. Een tegelvloer is alleen géén goedkope oplossing. Onder andere doordat het leggen zeer nauwkeurig gedaan dient te worden.  Wij adviseren u dan ook om niet zelf aan de slag te gaan met het leggen van een tegel badkamervloer.

 

#2 Een PVC vloer: perfect geschikt als badkamer vloer

De tweede optie is een PVC vloer. PVC is een echt allround materiaal dat wordt gebruikt in vrijwel alle woonruimten van een huis. Een PVC badkamervloer is waterbestendig (wel zo handig) en is ook nog eens perfect te combineren met vloerverwarming.

Doordat er heel erg veel verschillende PVC vloeren zijn kun je zelf bepalen welke sfeer je creëert in jouw badkamer. Denk aan kleuren, legwijze en patronen. Misschien wel het allergrootste voordeel is het onderhoud. PVC vloeren zijn namelijk onderhoudsarm en gaan relatief lang mee. De vloer dient u eigenlijk alleen schoon te houden. Praktisch toch?

 

#3 NIEUW: RIGID: De 2.0 versie van PVC vloeren

Nieuweling in de lijst van Badkamervloeren: RIGID vloeren. Grote kans dat je er nog niet eerder van gehoord hebt. Toch is RIGID zeker het overwegen waard.  RIGID vloeren zijn namelijk momenteel de populairste trend op vloerengebied. RIGID vloeren kunnen gezien worden als een verbeterde variant van PVC vloeren. De RIGID vloeren combineren namelijk alle goede eigenschappen van PVC met het gemak van click vloeren.  De RIGID vloeren hebben 5 mm dikke planken en kenmerken zich door hun natuurlijke uitstraling en hoge kwaliteit.

De superieure kwaliteit maakt dat RIGID vloeren sterker en stabieler zijn dan de traditionele PVC en laminaat click vloer.  Een ander bijkomend voordeel: De vloeren zijn gemakkelijk om te leggen onderhoudsvrij. Hiermee zijn ze uitermate geschikt als badkamervloer.

 

#4 Houten vloeren: Ja, je leest het goed: Hout.

Een vreemde eend in de bijt: de houten vloer. Niet het eerste waar je aan zult denken in een badkamer maar het is toch echt mogelijk. Zo zijn er waterafstotende bewerking voor houten vloeren wat de houten vloer geschikt maakt voor de badkamer. Een houten vloer in de badkamer is ontzettend sfeervol en heeft een prachtige natuurlijke uitstraling.

Maar bereid je voor: Hout is zeer onderhoudsintensief en het leggen dient door een expert gedaan te worden. Zeker als het badkamers betreft. Je wilt natuurlijk koste wat het kost voorkomen dat er toch vocht in de naden trekt. Conclusie? Bereid je voor op de hoge kosten die een houten vloer met zich mee brengt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *