Ben je jouw woonkamer opnieuw aan het inrichten, dan is verlichting een niet te vergeten onderdeel. Woonkamer verlichting is een ultieme sfeermaker voor jouw interieur. Niet alleen de verlichting levert een essentiële bijdrage. Ook het type lamp en de plaats zijn van ongekende invloed op de ambiance van jouw woonkamer. Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel woonstijlen om rekening mee te houden bij het uitkiezen van jouw meubilair. In dit artikel vind je enkele toplampen die niet zullen misstaan in jouw woonkamer.

Woonkamer verlichting aan het plafond

Tegenwoordig zijn er ontelbaar online prachtige plafondlampen te vinden. Het gebruik van een plafondlamp is ruimtelijk gezien een veilige manier om in je woonkamer toe te passen. Het neemt immers geen woonruimte in beslag. Alhoewel, tegenwoordig zie je ook veel enorm mooie robuuste plafondlampen. Denk aan kroonluchters, of grote metalen vintage hanglampen. Vintage hanglampen waren in de periode 1930-1970 erg functioneel.

Tegenwoordig zie je ze als paradepaardjes terug in de mooiste wooninrichtingen. Of je nu een moderne, Scandinavische of industriële woonstijl hebt. Deze vintage hanglampen zullen niet misstaan in jouw woonkamer. 

 

Sfeervol dineren met eettafel verlichting

Ook tijdens het dineren mag de sfeer niet ontbreken. Mis je momenteel verlichting boven je eettafel? Dan is dit een prioriteit om op te pakken! Het dineren is zo veel meer gezelliger en comfortabeler met een beetje sfeerverlichting. Wat je het meest ziet is een hanglamp boven de eettafel. Echter zie je in modernere inrichtingen ook wel eens een tafellamp voorbij komen.

Dit soort tafellampen zijn ook enorm sfeervol als je over een kleine of ronde eettafel beschikt. Denk maar eens terug aan de momenten dat je in een restaurant zit, en dan de kaars op het midden van de tafel wordt aangestoken. Bekijk hier de tafellampen die hetzelfde effect bieden!

 

Wandlampen voor de donkere hoeken

Heb je een grotere woonkamer en wordt niet iedere hoek even goed belicht? Of lees je wel eens een boek op de bank, en heb je meer verlichting nodig? In deze situaties is het hebben van een authentieke wandlamp ideaal! Een wandlamp heb je altijd in combinatie met een staande lamp of hanglamp. Deze zorgen voor het meeste licht in de woonkamer. Een wandlamp biedt je net dat extra licht wat jouw woonkamer nodig heeft om sfeervol te zijn in iedere hoek van de kamer. Bovendien geeft de uitstraling van deze lamp alleen al meer sfeer in jouw kamer. Vergelijk het hebben van een wandlamp met het ophangen van een schilderij of fotolijst aan de muur. Ook dit brengt extra sfeer in jouw leefruimte. Voor de mooiste en meest originele vintage wandlamp ben je bij Lamplord aan het juiste adres.

Iedere hang-, wand-, en tafellamp bij Lamplord is uniek in zijn soort. Daarom is deze online winkel een werkelijke aanrader om een kijkje te nemen als je op zoek bent naar nieuwe verlichting.

Wat vind jij van deze lampen? Heb je nog meer suggesties? Laat het ons weten met een reactie onder deze blog.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *