Ondanks de grote diversiteit aan materialen en coatings op de markt heeft hout nog steeds een voorkeur bij het decoreren van huizen en appartementen. Of het nu gaat om meubels, vloeren, deuren of kunstobjecten, hout brengt een gezellige en traditionele uitstraling in de omgeving.

Met aandacht en enige zorg is het ook mogelijk om het hout in de badkamer te hebben. Hoewel de ruimte meer blootgesteld is aan vocht, kan hout voor warmte zorgen en moderne contrasten maken met andere materialen.  Bekijk onze gids, weet hoe je het ideale hout voor jouw badkamer kunt kiezen en laat je inspireren.

Houtsoorten
Badkamers zijn van nature vochtige ruimtes. Daarom is het beter om te kiezen voor hardere en meer resistente houtsoorten die bestand zijn tegen water en vocht, zoals ipê, jatobá en sucupira.

Deze houtsoorten hebben een grotere duurzaamheid omdat ze niet veel verschillen in dichtheid, zelfs niet als ze vocht verliezen of winnen. Het is echter nog steeds belangrijk om ze te beschermen met vernis.

Verzorging
Het stuk hout moet volledig droog zijn voordat je het gaat afwerken. Olie- of vetvlekken moeten worden verwijderd met oplosmiddel en het is essentieel om het stuk hout voldoende te schuren. Dit proces garandeert de bescherming van het hout en benadrukt ook de schoonheid ervan.

Het is ook belangrijk om het stof volledig te verwijderen met een droge of licht vochtige doek en vervolgens specifieke kitten aan te brengen die voorkomen dat het hout te veel verf opneemt. Daarna is het hout klaar voor het waterdicht maken, wat één keer per jaar moet gebeuren. Een andere zorg is de bescherming tegen schimmels en termieten door de toepassing van specifieke producten.

Kleuren
De badkamer heeft vaak veel sombere, donkere kleuren, ga daarom een keer voor wit in de badkamer. Witte meubels en vloeren geven, naast het verlichten van de ruimte, een modernere en ruimere uitstraling aan de badkamer.

Kasten
Kasten in de badkamer zijn meestal wel gemaakt van hout. Of de toon nu lichter of donkerder is, het is onmogelijk om een fout te maken bij de keuze van hout als grondstof voor jouw badkamermeubel.

Het is ook mogelijk om sloophout te gebruiken in de badkamer. Naast het feit dat ze meer resistent zijn, geeft het je badkamer een meer industrieel of vintage karakter.

Hout en steen
Als je twijfelt tussen hout en steen, waarom combineer je die twee dan niet? In de toiletruimte kun je investeren in een houten kastje met daarop een dun granieten of marmeren aanrechtblad. Het effect is prachtig en de kast heeft extra bescherming tegen vocht.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *