Poppenhuizen zijn weer terug van weggeweest. Althans, zijn ze ooit wel  helemaal weggeweest? Deze kleine markt is de laatste paar jaren redelijk actief gebleven en ook hierin kun je zien dat design trends een rol spelen. Van strakke moderne poppenhuizen tot high fantasy Barbie kastelen. Wij willen jullie graag kennis laten maken met een aantal trendy merken in de wereld van houten poppenhuizen.

Project Dollhouse, strak en modern

Project Dollhouse is in 2017 opgezet door Nederlands eigen Iris en Etienne du Maine na de komst van hun eerste dochter. Zij waren op zoek naar het perfecte poppenhuis voor hun kleine meid en hebben uiteindelijk het heft in eigen handen genomen. Ze besloten hun eigen poppenhuis te ontwerpen en produceren. Wat begon bij een aantal meubeltjes is inmiddels uitgegroeid tot een heus poppen emporium!

Hun collectie bestaat uit meerdere houten poppenhuizen en meubels die met de hand zijn ontworpen. Wat heel herkenbaar is aan de stijl van Project Dollhouse is de strak moderne vormgeving die heel erg doet denken aan de huidige trends van moderne architectuur.  

 

Kidkraft poppenhuisDe mooiste kastelen van Kidkraft

Deze grote speler in de wereld van kleine kastelen, huizen en meubeltjes is al meer dan 50 jaar actief en heeft zich in deze tijd uitgebouwd tot een van de grootste spelers op de markt! De poppenhuizen van Kidkraft zijn wat traditioneler qua uiterlijk met vooral heel veel vrolijke kleuren. Deze poppenhuizen worden al snel zo hoog als een kind (130 cm) en zullen voor uren speelplezier zorgen met een tal aan verschillende bijpassende poppetjes en meubels.

 

Een eigen huis

Veel mensen kiezen ervoor om zelf de ontwerppet op te zetten. Door zelf je poppenhuis te maken krijg je natuurlijk wel exact waar je naar op zoek bent. Mits je een beetje handig bent. Dit is echter wel een erg tijdrovende klus en de kosten zijn al snel hoger dan wanneer je een poppenhuis online besteld dus weet goed waar je aan begint. Maar als het goed uitpakt heb je wel wat bijzonders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *