Bij een nieuw jaar horen ook nieuwe trends, dit geldt ook voor raamdecoratie of binnenzonwering. In 2019 zul je niet gelimiteerd zijn als het op de kleuren aankomt, warme, felle en metallic kleuren zullen veel voorkomen in dit jaars kleurenpallet. Wij zullen een aantal trends met meer details opnoemen zodat jij precies weet wat er dit jaar populair zal zijn.

Warme kleuren hebben de boventoon

Warme kleuren zoals geel, oranje en rood kunnen in 2019 veel worden gebruikt bij het creëren van je eigen interieur, dus ook voor je raamdecoratie. Natuurlijk kan je deze kleuren gebruiken bij iedere raamdecoratie maar vooral aluminium jaloezieën of vouwgordijnen komen de kleuren echt goed naar voren. Deze kleuren zal je ook veel tegenkomen in meubelwinkels en interieurblogs, dus er is veel bij mogelijk. Deze kleuren zijn verder heel goed te combineren met de volgende trend: Aardetinten. Beige en bruine raamdecoratie kunnen een goede basis vormen voor je interieur, deze kleuren komen mooi naar voren bij een strak rolgordijn of een gordijn van linnen.

Metallic komt ook weer terug

Waar voornamelijk koperkleuren de laatste jaren een heuse trend was, komen dit jaar de kleuren goud en zilver weer naar voren. Deze kleuren komen het beste naar voren bij raamdecoratie gemaakt van een aluminium. Verder zijn deze kleuren goed te combineren met gouden of zilveren accessoires in je huis, waardoor de raamdecoratie er nog beter uit komt te zien.

PVC wordt ook populairder

Jaloezieën van PVC worden ook steeds populairder en dit heeft een paar goede redenen. Deze jaloezieën zien er namelijk uit alsof ze van hout gemaakt zijn, maar hebben voordelen die hout niet heeft. Zo is PVC vochtafstotend en daardoor gelijk heel onderhoudsvriendelijk, door middel van een vochtig doekje heb je deze jaloezieën zo schoongemaakt, ideaal voor gebruik in de keuken en/of de badkamer. Ook zijn deze PVC jaloezieën een stuk goedkoper dan de houten variant, ook goed voor de portemonnee.

Duurzaamheid

Deze trend uit 2018 zal in 2019 alleen nog maar groter worden. Mensen besteden steeds meer aandacht aan duurzaamheid en duurzaam leven. Misschien dat velen het nog niet weten, maar met de juiste raamdecoratie kan je redelijk wat besparen. Door gebruik te maken van plisségordijnen kan je stilstaande lucht creëren tussen de gordijnen en het raam wat een isolerende functie, je kan hiermee tot 25% warmteverlies voorkomen, goed voor zowel het milieu als voor je portemonnee dus. Buiten dergelijke besparingen, heb je tegenwoordig ook raamdecoratie die gemaakt is van gerecyclede materialen, bijvoorbeeld petflessen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *