De feestdagen aan het einde van het jaar is vaak de tijd dat vrienden en familie over de vloer komen om dit in gezellige sferen te vieren. Heb jij al ideeën voor de kerstboom of de dinertafel? Voor wat inspiratie hebben wij onze top-5 inspiratie tips voor de feestdagen op een rijtje gezet.

#1 De kerstboom

De kerstboom is in december in veel huishoudens niet weg te denken. Het leukste vinden wij hieraan dat je er elk jaar weer een andere draai aan kan geven om zo te matchen met je huidige interieur. Wat heel leuk is, is om naast de reguliere (maar wel hippe) kerstballen, om ieder jaar iedereen iets persoonlijks in de boom te laten hangen. Zo wordt de kerstboom echt een beetje onderdeel van het huis en de bewoners.

Dit jaar zijn vooral messing en koper tinten helemaal hot. Dit kan je goed verwerken met slingers, of een subtiele hanger hier en daar. Bij ons staat de kerstboom vaak langer dan eigenlijk de bedoeling is, zo heb je er extra lang plezier van!

#2 Aankleding van de dinertafel

Diners zijn vaak een groot element tijdens de feestdagen. Lekker eten, gezellig geklets en vaak een muziekje op de achtergrond. Wat een heerlijke sfeer hangt er toch altijd. Om die sfeer te vergroten zou je extra stappen kunnen nemen om de dinertafel nog grootser aan te kleden. Neem bijvoorbeeld de tijd om wat takken en dennenappels te schilderen met een kwast of spuitbus zodat deze matchen met het thema van je tafel.

Een andere versiering die recent opgedoken is is het gebruiken van een wijnglas als stolp over een bloem of imitatie sneeuw om zo een mooie scène neer te zetten. Bovenop de voet van het glas kan je dan een klein kaarsje plaatsen.

Gedekte tafel voor de feesdagen

#3 Hou het warm en gezellig met plaids

Deze dagen neemt de temperatuur een snelle dip. Als het echt koud wordt buiten is er eigenlijk niks gezelligers om gezellig op de bank te hangen met een plaid of dekentje. Ook als je er niet onder zit zijn deze plaids een ontzettend mooi item op de bank, het bed of over een stoel. Je zet er al snel een warm, huiselijk gevoel mee weg.

#4 Sfeerverlichting tot in den top!

Van mooie verlichting in de kerstboom tot kaarsjes op de eettafel. Verlichting speelt toch een hele belangrijke rol in het neerzetten van een gezellige sfeer. Kies voor warme verlichting om zo die sfeer ook goed vast te houden. Geurkaarsen kunnen een heel goed idee zijn, maar laat deze wel liggen tijdens het feestdiner. Je wilt natuurlijk niet dat de heerlijke geur van het eten waar je zo hard aan hebt gewerkt overtroffen wordt door de sterke geuren van een geurkaars.

#5 Als klap op de vuurpijl: Oud & Nieuw

Aan het eind van december is het ook tijd om het verhaal van 2018 uit te blazen en hallo te zeggen tegen een nieuw jaar. Krijg je dan bezoek over de vloer? Een element waar je de toon al snel mee kan zetten is muziek. Maak een leuke playlist, of zet heel traditioneel de Top 2000 aan. Plan het dan zo in dat het hoogtepunt van de playlist rond 00:00 uur valt, en start het nieuwe jaar met een knaller!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *