Een groot deel van werkend Nederland heeft op zijn minst een aantal thuiswerkdagen in het jaar. Voor sommige is dit zelfs wekelijks een vaste dag. Thuiswerken kan natuurlijk een echte uitkomst zijn om op woon-werkverkeer tijd en kosten te besparen, maar hoe kan je thuiswerken nou zo efficiënt mogelijk aanpakken? Er zijn een aantal valkuilen die vermeden moeten worden en een aantal tips die het een verademing maken. Wij zetten het een en ander graag voor u op een rijtje.

 

Een goede thuiswerkplek waar je ongestoord kan werken

Dit is ook gelijk wel het belangrijkste wat we met jullie kunnen delen. De grootste valkuil voor het thuiswerken is en blijft de kans om afgeleid te worden. Probeer ervoor te zorgen dat je een aparte werkplek hebt waar je de focus kan hebben op de werkzaamheden die voor handen liggen. Zo zul je ook merken dat de balans tussen de werk- en privésfeer beter ligt.

Nou is het natuurlijk niet erg om zo nu en dan wat voor jezelf te doen zoals een rondje met de hond, een wasje te draaien of een boodschap doen. Maar waak er wel voor dat je niet te veel tijd weg bent van je werkplek. Dat is niet heel eerlijk tegenover je werkgever en collega’s.

Maar wat heb je op die werkplek dan nodig? Dat zal voor ieder wel verschillen natuurlijk. Voor sommige vakgebieden heb je speciaal gereedschap nodig bijvoorbeeld. Wat echter bij veel thuiswerkers onmisbaar is zijn de volgende dingen: Een PC, bureau en uiteraard een goede internet verbinding.  

Comfort
Als je dan toch alleen thuis zit, kan je het jezelf net zo goed comfortabel maken. Dus tijd om de huispakken, joggingbroeken en sloffen uit de kast te pakken! Nee zonder dollen, het is heerlijk dat je je een dag niet hoeft te bekommeren over dat overhemd dat je eigenlijk nog had moeten strijken of die schoenen welke eigenlijk net niet lekker lopen.

Als je toch de hele dag achter je PC zit, zorg dan in ieder geval wel dat je lekker kan zitten. Ergonomie is natuurlijk ook erg belangrijk en het is raadzaam om te kiezen voor een goede bureaustoel. Smaak speelt hier ook een grote rol bij, maar bij een van onze favoriete aanbieders Designlinq hebben ze kwalitatief hoogwaardige bureaustoelen van bekende designers van Hollandse bodem.

Verlichting zoals een bureaulamp is vaak ook niet weg te denken op een werkplek. Voor het lezen van documenten en het opschrijven van notities is goede verlichting erg belangrijk. Daarnaast kan het er ook voor zorgen dat je ogen aan het eind van de dag minder vermoeid zijn.

Communicatie
Als je weg bent van kantoor is het toch belangrijk contact te kunnen houden met je collega’s en dat kan op verschillende manieren zoals telefonie, e-mail of instant messaging. Het kan heel verleidelijk zijn om jezelf de hele dag in alle rust af te sluiten maar probeer dit te voorkomen. Het kan zomaar gebeuren dat je een belangrijke ontwikkeling mist of dat een ander niet door kan zonder input van jou. Dus blijf bereikbaar!

Verder is het belangrijk om je niet teveel druk te maken om randzaken. Dus begin de dag lekker met een kopje koffie en ga aan de slag. Werkze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *