Je ziet het steeds vaker in huis, de gietvloer. Waar de gietvloer vroeger vooral werd gebruikt in grote open ruimtes, zoals showrooms en winkels, kiezen steeds meer mensen voor een gietvloer in hun woonkamer, slaapkamer of badkamer. We kunnen dus wel spreken van een trend. Wij vertellen je alles wat je moet weten over een gietvloer in huis.

Welke soort gietvloer?

Er zijn verschillende soorten gietvloeren. De meest bekende gietvloeren zijn toch wel de gietvloeren op basis van polyurethaan of epoxy. Een epoxy gietvloer wordt meestal toegepast in bedrijven om te zorgen voor een keiharde toplaag. Deze laag is ontzettend sterk, maar wel gevoelig voor scheuren en slijtage. Voor een bedrijf of in de garage hoeft dit natuurlijk niet erg te zijn. Daarom is een polyurethaanvloer vaak beter geschikt voor in een woning.  Polyurethaan is een soort kunsthars en is wat flexibeler dan epoxy. Daardoor is de kans op scheuren in de vloer aanzienlijk kleiner en voelt de vloer ook wat comfortabeler aan.

Er zijn ook andere soorten gietvloeren, zoals minerale gietvloeren, die gemaakt zijn met natuurlijke grondstoffen of bijvoorbeeld een grindvloer. De laatste vloer wordt ook wel gegoten, maar daarmee verkrijg je niet een mooie, egale, naadloze vloer. In deze vloer kom je nog duidelijk een structuur tegen.

In welk interieur past een gietvloer?

Overweeg je een gietvloer in je woonkamer, dan doe je er goed aan om direct na te denken over het interieur of de woonstijl die jij graag in je woning wilt.  In principe kan je in elk interieur kiezen voor een gietvloer, maar dan moet je wel goed nadenken over de kleur en het combineren van je vloer met de juiste meubels. Wij gaan in op de belangrijkste woonstijlen.

Landelijk

Wil jij een landelijk interieur en een gietvloer? Dan is dit wel de lastigste combinatie. Het strakke uiterlijk van een gietvloer maakt het geheel een stuk moderner. Dit kan je compenseren door meer uit te pakken met je meubels. Denk bijvoorbeeld aan mooie, grote buffetkast, een mooi Chesterfield bank en voldoende accessoires. Zo voorkom je dat je interieur te kil wordt met een gietvloer, maar kan je toch zorgen voor een gezellige, warme sfeer.

Scandinavisch

Een Scandinavisch interieur is te herkennen aan de strakke lijnen en functionele ontwerpen. Daar past een gietvloer prima bij. Denk er wel aan dat een Scandinavisch interieur nog wat gezelligs moet hebben. Kies daarom wat eerder voor een warme kleur dan bijvoorbeeld zwart of wit. Om het vervolgens extra sfeervol in huis te maken, kan je een mooi vloerkleed kopen om te combineren met je gietvloer. Zo past een gietvloer ook mooi in een Scandinavisch interieur.

Gietvloer

Industrieel

Een gietvloer is strak en naadloos, dat past iets minder goed bij een industrieel karakter. Wil je een mooie, industriële stijl in huis? Overweeg dan een gietvloer met een betonlook. Dit maakt je interieur direct stoer en robuust.

Modern

Modern is strak, functioneel en een tikkeltje minimalistisch. Wil je graag een moderne inrichting in huis? Dan is een gietvloer een ideale keuze. Zo’n naadloze gietvloer in combinatie met functionele, stijlvolle meubels geeft jouw huis een stijlvolle, ruime en moderne uitstraling.

 

 

 

Voordelen van een gietvloer in huis

Ben je er nog niet helemaal uit of een gietvloer echt iets voor jou is? Wij  zetten nog even de voordelen van een gietvloer op een rijtje.

  • Een gietvloer is helemaal naadloos, stof en vuil kan dus niet in naden trekken.
  • Je kunt een gietvloer in uiteenlopende kleuren en kleurencombinaties krijgen.
  • Een gietvloer is gemakkelijk schoon te houden.
  • Een gietvloer is uitzonderlijk slijtvast, kinderen of huisdieren zijn dus geen probleem.
  • Een gietvloer heeft de beste warmtegeleiding in combinatie met vloerverwarming.
  • Een gietvloer heeft geluidsabsorberende eigenschappen, wat overlast van contactgeluid beperkt.
  • Een gietvloer is waterdicht, wat met name in de badkamer en in de keuken een groot voordeel is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *