Na een lange werkdag wil je het liefst even helemaal niks doen. Gewoon even lekker ontspannen. Vaak begint dit tijdens het avondeten. Aan de eettafel dus. Het is dan ook belangrijk dat de eettafel een plek is waar je ook graag wil zitten. Met behulp van de juiste verlichting kan jij jouw eettafel een hele andere uitstraling geven zodat jij met veel plezier aan de eettafel gaat zitten.

Om het centrale imago van de eettafel te benadrukken wordt er vaak gekozen voor een mooie hanglamp boven de eettafel. Hanglampen zijn er in alle vormen en maten. Sommige mensen kiezen er voor om meerdere kleinere hanglampen plaatsen, andere gaan liever voor één grote hanglamp boven de eettafel. Wat je ook kiest, elke lamp geeft jouw eettafel een andere sfeer en uitstraling.

Industriële lampen

Wil je graag een ruige, industriële look creëren, dan zijn industriële hanglampen een goede keuze. Industriële hanglampen zijn vaak van metaal gemaakt. Sommige lampen krijgen ook een verweerde look mee om ze een echt stoer uiterlijk te geven.

Industriele hanglampenIndustriële hanglampen hebben vaak een grote kap en zorgen voor genoeg verlichting om de hele tafel van licht te voorzien. Je kan er ook voor kiezen om meerdere kleine hanglampen boven de tafel te hangen. Industriële hanglampen zijn momenteel ongelofelijk populair, waardoor je overal inspiratie vandaan kunt halen.

Maak je eettafel af door voor een ruige tafel te kiezen met bijpassende stoelen. Ruwe materialen en metalen details zorgen in samenwerking met de juiste hanglampen voor die industriële look die jij graag met jouw eettafel wil creëren.

 

Retro en vintage verlichting

Wil jij graag de jaren 50, 60 of 70 terug halen in huis, dan kan je kiezen voor een retro vintage hanglamp voor boven de eettafel. De retro lampen zijn geïnspireerd op de hanglampen die in de jaren 50, 60 en 70 vaak boven de eettafel hing. Sommige retro vintage lampen kunnen ook gebruikt worden voor de creatie van een industriële look en andersom. Retro lampen lijken ook erg veel op industriële lampen. Sommige retro lampen zijn echter verkrijgbaar in “zachtere” kleuren.

Moderne hanglampen

Retro hanglampen kunnen prima gecombineerd worden met een gewaagd behang en een toffe ronde tafel. Maak de look helemaal af met echte jaren 70 stoelen en creëer die vintage sfeer waar je naar op zoek bent. Met deze sfeer waan je je zo weer in jouw kindertijd!

 

Benieuwd welke lamp bij jouw eettafel past?

Kijk eens goed rond in huis en probeer alles in te zien in de sfeer die jij wilt creëren. Kijk vervolgens welke items in jouw huidige interieur kunnen blijven en wat je kan gebruiken om de door jou gewenste sfeer te creëren. Met de juiste verlichting kom je in ieder geval al heel ver.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *