Met de wilde dieren, fluitende tropische vogels, het weelderige groen en het geluid van watervallen spreekt de jungle behoorlijk tot de verbeelding. Helaas kunnen we geen waterval of kudde olifanten in ons interieur toelaten, maar wel kunnen we op eenvoudige wijze de sfeer van de jungle nabootsen. Een jungle-sfeer kan in iedere ruimte van je huis worden aangebracht. Door het opvolgen van een paar simpele tips heb jij je interieur binnen een no time omgetoverd tot een heus jungle paradijs!

Woonaccessoires in de stijl van de jungle

De sfeer van de jungle kun je terug laten komen in de uitstraling van je woonaccessoires. Dit is vooral een ideale oplossing wanneer je al een complete inrichting hebt, maar wel zo nu en dan de sfeer van je interieur wilt aanpassen. Grote groene planten geven op eenvoudige wijze al gauw een gevoel van dat je jezelf in een jungle waant. Naast grote planten kun je ook hier en daar wat plantjes ophangen. Ben je geen ster in het verzorgen van planten? Kies dan voor prachtige kunstbloemen. Verder kun je kiezen voor rietenmanden om kleine spullen in op te bergen. Gooi een aantal sierkussens op de bank met prints die gerelateerd zijn aan planten en dieren. Je zult zien dat je hierdoor op eenvoudige wijze de sfeer van de jungle in huis haalt, zonder dat je hiervoor drastische veranderingen in je interieur toe hoeft te passen.

Meubelen van natuurlijke materialen

Wil je het groters aanpakken? Dan kun je ervoor kiezen om ook je meubels af te stemmen op de jungle. Denk hierbij aan meubels die gemaakt zijn van riet of bamboe. Wil je liever stoffen stoelen of banken? Dan kun je deze natuurlijk ook gewoon afstemmen op de kleuren van de jungle, zoals opvallend groen.

De wanden

De wanden kun je ook eenvoudig voorzien van een jungle sfeer. Tegenwoordig vind je hippe behangetjes met printjes van bladeren, tropische vogels, cactussen, veren, palmbomen etc. Je kunt het je zo gek niet bedenken of het is beschikbaar. Jungle behang is natuurlijk ontzettend mooi, maar het kan ook overheersend zijn. Daarom zou je ook een prachtig wandkleed met bijvoorbeeld een afbeelding van palmbomen kunnen ophangen. De keuze voor een wandkleed is minder overheersend doordat ze wat kleiner zijn en een bijkomend voordeel is dat je ze ook zo weer kunt verwijderen.

Tot slot…

Natuurlijk kun je iedere ruimte in huis eenvoudig omtoveren tot een jungle. Niet alleen de woonkamer of de slaapkamer, maar ook de hal, keuken en badkamer zijn ideale ruimtes om een jungle te creëren. De tips die we hierboven hebben gegeven zijn ook gemakkelijk toe te passen op de overige ruimtes van je huis. Speel met je meubels, muren en decoraties en laat de materialen van de jungle erin terug komen. Vergeet ook vooral niet om vooral veel gebruik te maken van groene planten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *