Lekker een avondje onderuit gezakt op de bank een filmpje kijken? Of plof je liever op de bank met een goed boek? Zit je met zijn tweeën op de bank of wil je er met meerdere mensen op kunnen zitten? Zoals je merkt stelt iedereen weer andere eisen aan een bank. En dat is helemaal niet erg, want je hebt vandaag de dag zoveel keuze op het gebied van banken. In deze blog krijg je een aantal tips die jou op weg helpen om de juiste keuze te maken.

De voorbereiding

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe bank, dan is het verstandig om eerst een plattegrond van je woonkamer te maken. Teken de plattegrond op ware grootte en neem hierin ook de ramen en deuren op. Geef ook de hoogtes van de vensterbanken aan, zodat je weet of de bank bij het raam kan staan. Teken en knip vervolgens alle meubels uit de woonkamer uit, waaronder de bank die je op het oog hebt. Vervolgens kun je schuiven met de meubels en kijken of dit de bank is die past in jouw woonkamer. Vind je knippen en plakken niet leuk? Je hebt vandaag de dag ook steeds meer online programma’s waarmee je hetzelfde kunt doen.

Welk model bank past bij mij?

Type het woord bankstellen in de zoekmachine en je ziet dat er vele soorten modellen op de markt zijn. Hierdoor is de keuze reuze, maar ook kun je een bank vinden die perfect op jouw wensen aansluit. Qua modellen heb je onder andere de slaapbank, hoekbank en loungebank.

Slaapbank

Wanneer je in een kleine studio midden in de stad woont moet je de ruimte goed benutten. Dan is de beste keuze een slaapbank. De slaapbank is hip en modern en totaal niet meer te vergelijken met vroeger. Ze zitten en liggen comfortabel en hebben een trendy uitstraling.

Hoekbank of loungebank

Een hoekbank is ideaal voor zowel kleine als grote woonkamers. Bij een kleine woonkamer maak je met een hoekbank optimaal gebruik van de ruimte. Je plaatst de bank perfect in de hoek, waardoor je geen loze ruimte overhoudt. Verder is de hoekbank of loungebank ideaal om op te relaxen. Of kruip lekker weg in de hoek van de bank met een goed boek. Een hoekbank is niet ideaal wanneer je er met meerdere mensen op wilt zitten. Dit komt doordat je elkaar anders alleen maar in de weg zit met je benen.

Van 2-zitsbank tot 4-zitsbank

Wanneer je regelmatig je woonkamer wilt veranderen, dan is het een logische keuze om voor een combinatie van meerdere banken te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een tweezitsbank in combinatie met een fauteuil. Of ga voor de combinatie van een 2-zitsbank met een 3-zitsbank. Het voordeel van een bank met 3 of 4 zitplekken is dat je er ook heerlijk op kunt liggen.

De juiste afmeting?

Bij het uitzoeken van een nieuwe bank is het belangrijk dat je op de afmetingen let. Door de bank op schaal te tekenen en in de plattegrond te plaatsen kun je gemakkelijk zien of hij geschikt is voor je woonkamer. Let er ook op dat je minimaal een loopruimte van 60 tot 80 centimeter over houdt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *