De lente staat weer voor de deur wat betekent dat we weer massaal kunnen gaan denken wat de tuinplannen zijn voor 2019. Op basis van de trends die voortvloeien uit 2018 kunnen wij een beetje voorspellen waar we dit jaar plezier van gaan hebben. Om jullie een beetje voor te bereiden hebben we onze tuintrends en zaken waar je rekening mee moet houden voor het voorjaar van 2019 hieronder opgesteld.

Droogte

Als 2019 een beetje op 2018 gaat lijken, kunnen we veel droogte verwachten. Gelukkig kunnen we ons hier redelijk goed op voorbereiden door onder andere te kiezen voor planten die hier goed tegen opgewassen zijn zoals de Nepeta ’Walker’s Low’, ook wel bekend als kattenkruid. Deze plant bloeit op met mooie lila kleurige bloemetjes die erg geliefd zijn door vlinders. Natuurlijk vinden katten deze plant ook heerlijk om in de liggen en aan te knabbelen. Pas wel op dat poes ze niet helemaal op eet 😉

Natuurlijke meubelen

In 2019 kunnen we weer onze ogen openhouden voor meubelen van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan leuke oosterse rotan en bamboe stoelen en houten tafeltjes. Hou wel rekening meer dat houten meubelen af en toe een laagje olie vereisen zodat ze niet uitdrogen en ook beschermd zijn tegen langdurige blootstelling aan vocht. Afhankelijk van het hout kan je bijvoorbeeld kiezen voor bijvoorbeeld een douglas olie of andere houtolie.

Ook zullen we veel gaan zien van aluminium zoals houten tafels met een aluminium frame. of kleine accenten verwerkt in het onderstel van een stoel.

 We zagen het afgelopen jaar al. Tuinmeubelen gemaakt van boomstammen. Deze zullen ook dit jaar de show gaan stelen. Kleine tafels of stoelen die lekker robuust ogen en door de droging van het hout mooie scheuren vertonen. Veel natuurlijker wordt het niet!

Buiten koken

In een zomer die steeds langer duurt vinden we het heerlijk om vaak buiten te zijn. Er wordt dan ook vaak in de tuin gegeten tijdens een gezellige BBQ avond of pizza uit de eigen kleioven. Heel populair wordt ook de buitenkeuken waar je heerlijk kan genieten van de vrijdagmiddagborrel en lekker kunt koken onder het zonnetje.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *