Je hal vormt het visitekaartje van je huis. In je hal ontvang je mensen en die krijgen direct een eerste indruk van jou en je huis. Wil je een einde maken aan een eindeloos rommelige hal? Of vind je gewoon dat je hal opnieuw ingericht moet worden? Het maakt niet uit wat je reden is. In deze blog lees je op welke manieren je hal opnieuw ingericht kan worden.

Netjes opgeruimd

Als eerste is het belangrijk dat je de hal opruimt. Berg je uitgebreide schoenencollectie op in een kast in plaatst van dat je alles uitstalt in de hal. Met een schoenenkast kun je ruimte besparen, omdat je nu ook in de hoogte je schoenen kunt opbergen. Jassen horen netjes aan de kapstok te hangen en gebruik eventueel ook een haakje voor je sleutels. Overige accessoires zoals sjaals en handschoenen kunnen worden opgeborgen in handige opbergmanden. De manden mogen best gezien worden in de hal. Eventueel kun je opbergmanden combineren met een handig bankje of plaatsen op een wandplank.

Fotolijsten

De hal is de ideale ruimte om een fotowand te maken. Door foto’s en of posters op te hangen wordt je huis meer ‘eigen’. Hiermee kun je laten zien wat je mooi vindt, wat je meemaakt, wat bij jouw past. Kortom, met een fotowand kun je laten zien wie jij bent. Het is de kunst om van vele beelden een prachtig geheel te maken. Je kan daarbij spelen met groottes en diverse soorten lijstjes.

Vloerkleed

Vind je dat je hal een beetje koud en kil aanvoelt? Dit kun je eenvoudig oplossen door een prachtig vloerkleed neer te leggen. Bij binnenkomst geeft het meteen een warme en fijne sfeer. Ook kun je met een vloerkleed de ruimte optisch groter laten lijken door te kiezen voor een langwerpig kleed. Heb je niets met vloerkleden? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor tegels met een bijzondere print.

Lichte muren

Kleuren hebben een belangrijke invloed op de ruimtelijke ervaring. Een bepaalde kleur kan ervoor zorgen dat een ruimte groter of juist kleiner gaat lijken. Daarom is het verstandig om voor een smalle hal te kiezen voor lichte kleuren op de muur. Een lichte kleur zorgt voor een ruimtelijker effect. Denk daarnaast ook goed na over de kleur. Een kleur heeft invloed op je gemoedstoestand. De kleur blauw en groen zorgen voor kalmte en ontspanning, terwijl roodbruin of geel een warmer gevoel zullen geven. Heb je een grote hal, dan kun je experimenteren met wat opvallendere kleuren. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld één wand te behangen en de rest in een neutrale kleur te verven.

Sfeervolle verlichting

Door de juiste verlichting creëer je gezelligheid en een uitnodigende sfeer in de hal. Meestal wordt er in de gang een plafonnière of hanglamp opgehangen. Maar wist je dat wandlampen ook een heleboel met een ruimte kunnen doen. Prachtige wandverlichting zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer maar laat de hal ook nog eens groter lijken. Heb je een mooi schilderij in de hal? Dan kun je deze met een spotje uitlichten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *